Marketing advies

Week-update 7 juni: soms is de week ineens voorbij

Weer een week voorbij gevlogen. Ken je dat, dat dit de ene week sneller aan je voorbij vliegt dan de andere week. Afgelopen week, is zonder dat ik er erg in had voorbij gegaan. Persoonlijk vind ik dat altijd een beetje zonde. Ik heb wel heerlijke dingen gedaan, maar weinig aan mijn business. Daarbij heb ik te weinig stil gestaan bij het moment en wat ik doe. Dat kan ik soms lastig accepteren, maar ik weet dat ontspanning ook belangrijk is. 

Deze week begon zelfs met ontspanning! Maandag zijn we gaan varen met vrienden in Amsterdam. Heerlijk een dag op het water, met mensen met wie je heel de middag over alles kunt praten. Het laat mij ook beseffen hoe belangrijk het is om fijne mensen om je heen te verzamelen. En hoe dankbaar ik mag zijn met de mensen die ik al om mij heen heb. 

Verder bestond deze week vooral uit werken en mijzelf druk maken over een tandartsbezoek dat vrijdag gepland stond. Het is ongelofelijk hoe druk ik mij over zoiets kan maken. Al van kleins af aan heb ik een afkeer tegen de tandarts. Een keer per jaar dwing ik mijzelf op controle te gaan, omdat ik weet dat ik anders niet meer ga. Nu moest er een verstandskies worden getrokken. Je kunt je voorstellen, dat is geen feest. Maar men, wat viel het mee. Gelukkig, want ik mag over een paar weken weer voor de andere kant. 

Zo zie je maar, vaak is iets waarvan je van te voren denkt. No way, dit is vreselijk eng/spannend/gek, oftewel: uit je comfortzone. Uiteindelijk heel erg mee kan vallen. Er is maar een manier om daarachter te komen en dat is door het gewoon te doen. 

Op dit moment ben ik zelf het boek The Miracle Morning aan het lezen. Een boek over een ochtend routine, welke helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent vroeg op staan en ongeveer een uur de tijd nemen om deze routine te doen. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt wel mee. Het gaat om lezen, schrijven, sporten en nog een aantal dingen die niet heel ingewikkeld zijn op de vroege morgen.

Nu ben ik van mijzelf al een vroege vogel, dus op tijd opstaan is niet zo’n probleem. Toch is aan iets nieuws beginnen altijd even een drempel. Want, wat kun je verwachten, hoe ga je erop reageren en wat als je het niet volhoudt? Toch heb ik mij voorgenomen morgen de wekker een half uurtje eerder te zetten dan normaal, om mijn eerste Miracle Morning te doen. Ik ben benieuwd, maar kijk er ook wel een beetje naar uit. Je weet tenslotte nooit waar het je uiteindelijk kan brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *