fabulous homepage

6 tips voor een fabulous homepage

De homepage is een van de meest bekeken pagina’s van iedere website. Daarom is dit de pagina om net dat beetje extra aandacht aan te besteden. Maar hoe maak je nu een fabulous homepage?

1. Ben duidelijk 

Het is belangrijk direct duidelijk te maken wat de bezoeker van jou kan verwachten en waarom hij bij jou moet zijn. Enkel tekst waarin je dit vertelt is niet genoeg. Mensen lezen niet, ze scannen over je pagina en pas als je de aandacht echt hebt getrokken wordt er gelezen. Zorg dat je die aandacht krijgt door duidelijk beeld materiaal en zichtbare kopen en quotes te gebruiken. Zie de homepage als een samenvatting van je website. De bezoeker moet hierop zien wie je bent, wat je doet en waarom hij of zij bij jou moet zijn. En hier gaat het regelmatig mis. 

2. Vertel wat iemand moet doen (call to action)

De bovenkant van de pagina wordt het meest gezien, klinkt logische toch? Maak hier daarom ook gebruik van. Zorg dat je boven ‘de vouw’ direct laat zien wie je bent, wat je doet en wat je van de bezoeker verwacht. Je moet iemand echt aan de hand nemen. Dat klinkt een beetje kinderachtig, maar een bezoeker heeft geen idee wat hij moet doen als jij het niet vertelt. Hiervoor maak je gebruik van een call to action. ‘Klik hier’, ‘bestel direct’, ‘neem contact op’. Wanneer je dit soort zaken niet duidelijk zichtbaar maakt, is de kans groot dat iemand niets doet. 

3. Gebruik tekst, maar niet te veel 

Een overkill aan tekst is niet echt aantrekkelijk. Mensen lezen tegenwoordig nu eenmaal niet meer zo aandachtig. Zorg daarom dat jij in een paar zinnen duidelijk maakt wat je wilt zeggen. Natuurlijk kun je daaronder wat verdieping geven, maar werk met koppen die direct laten zien wat de kernboodschap is. Wil je graag meer informatie geven? Dat kan natuurlijk door te verwijzen naar een pagina waar meer informatie te vinden is. Zoals gezegd, vertel het mensen. Gebruik een knop ‘Meer Informatie’. Zo weet de bezoeker dat er op een andere pagina meer informatie te vinden is.

4. Zorg voor een duidelijk menu

Super belangrijk: een duidelijk hoofdmenu! Zeker omdat deze op je hele website zichtbaar moet zijn, zowel op je homepage als op alle andere pagina’s. Zo kan de bezoeker altijd terug naar waar hij vandaan kwam. Gebruik een duidelijk menu boven aan je pagina’s met daarin je hoofdpagina’s. Natuurlijk kun je gebruik maken van een submenu onder de hoofdpagina’s, maar ook hier geldt: houd het overzichtelijk.

5. Straal betrouwbaarheid uit 

Dit vind ik persoonlijk een van de belangrijkste dingen. Je website moet betrouwbaarheid uitstralen, zo ook je homepage. Laat zien wie je bent. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van keurmerken, om je betrouwbaarheid nog extra geloofwaardigheid mee te geven. Ook is het voor een bezoeker prettig te weten, dat je gemakkelijk bereikbaar bent. Voor jou is het belangrijk dat iemand contact op neemt om zaken te doen, voor een bezoeker is het goed om te weten dat hij ook bij je terecht kan wanneer er eventueel klachten zijn. Nu hoef je niet direct een heel contactformulier toe te voegen op je homepage. Je kunt ook een kort stukje over het bedrijf vertellen met daarbij een knop ‘contact opnemen’. Ook kun je gebruik maken van een footer en daarin je NAW-gegevens vermelden. 

6. Check de mobiele versie

Grote kans dat jij je website maakt vanaf je desktop. Let er op dat je de pagina ook optimaliseert voor mobiel. Je kunt nog zo’n mooie pagina maken voor een computer, als deze helemaal in het niet valt op mobiel, is dat toch zonde. Check daarom altijd even of hij er ook op een smartphone en tablet nog goed uit ziet. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *