FAB.marketing

Week-update 12 april: Afspraken niet nakomen en geluksmomentjes

Weer een week voorbij gevlogen. Ik had mezelf voorgenomen iedere zondag een persoonlijke blog te plaatsen. Door het Paasweekend voelt het vandaag als zondag, maar ik ben dus een dag te laat. Heel vervelend om direct je eigen afspraak te verbreken. Toch ben ik niet getreurd.

Ik ben er van overtuigd dat commitment de key is tot succes. Als jij het niet doet, gaat ook echt niemand anders het voor je doen. Je leest vaak dat afspraken met jezelf nakomen goed is voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Helemaal mee eens. Zelf merk ik wanneer ik teveel afspraken met mezelf maak, en deze niet na kom ik verstijf. Nu ook, ik dacht: shit! mijn blog niet geschreven. Nu kan ik er net zo goed mee stoppen, want ik kan deze afspraak nu noooit meer nakomen. Het wordt nooit wat met mij. Als ik er nu gewoon mee stop, heeft niemand in de gaten dat dit een wekelijkse rubriek moest worden. Lekker dramatisch, maar zo voelt het op dat moment. De laatste maanden heb ik ook geleerd iets minder streng voor mezelf te zijn. Ja, ik heb nog deze dramatic thoughts, maar kan ze ook goed relativeren. Vandaag dacht ik daarom: Nee niets daarvan ik ga die blog schrijven en gewoon plaatsen. Who cares dat het een dagje later is. Ik ben geen mislukking omdat ik iets een dagje later doe. Al maak ik maar een iemand enthousiast of misschien zelfbewust, door het schrijven van deze blog dan is het mijn blamage van een dag te laat zijn 100% waard. 

Als ik terugdenk aan deze week heb ik gemengde gevoelens. Het is goed dat ik een klein  notitieboekje heb waar ik dingen in op schrijf die ik niet wil vergeten om in dit artikel te verwerken. Het opzetten van een eigen bedrijf is een rollercoaster met pieken en dalen die zich binnen 5 minuten achter elkaar kunnen opvolgen. Ongelofelijk. 

Om te beginnen met een heerlijk geluksmomentje. Een mailtje naar een klant werd zo lief beantwoord vol met waardering over mijn inzet, dan weet je weer waarom je het doet.  Dat is zo’n geweldig gevoel. Het is voor mij zo’n kleine moeite om even te vragen hoe het gaat en of ik nog ergens bij kan helpen. En dat meen ik echt oprecht. Het is fijn om te zien dat dit gewaardeerd wordt.

Deze week ben ik ook begonnen met iedereen die mij op Instagram gaat volgen, te vragen waarom ze dit zijn gaan doen. Zo krijg ik inzicht in mijn account en mijn volgers.  Ik vond het in het begin een beetje ongemakkelijk, maar nu ik het eenmaal doe kan ik niet meer stoppen. Hieruit ontstaan super leuke gesprekken met mede-ondernemers.

Daarnaast kan ik helemaal verdrinken in alle ideeën die ik heb, verbeterpunten die ik heb en doelen die gesteld zijn die ik misschien niet allemaal ga halen deze maand. Dus aan mijn mindset werken komt ook op mijn to do list te staan. En zo vult deze iedere dag weer met nieuwe to do’s. Maar hé, we hebben de tijd, ik hoef mijn business en mijn ideale zelf niet in een dag vorm te geven. Al duurt het jaren, ik weet waar ik heen wil. Alleen de weg er naar toe is mij soms een raadsel. Misschien denk je nu: Jezus, als je niet weet hoe het moet waar begin je dan in godsnaam aan. Prima, maar voor mij is juist het leerproces, vallen en opstaan iets waar ik gelukkig van wordt. En ik ben ervan overtuigd dat als ik door blijf zetten het mij uiteindelijk wel lukt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *