Wat is Shopify en hoe gebruik je het?

Shopify is een webwinkel software die in rap tempo de Nederlands markt binnenkomt. De van oorsprong Canadese webwinkelsoftware krijgt al snel meer populariteit in Nederland. Ook ik ben groot fan van deze software! 

Shopify webwinkelsoftware in Nederland 

Shopify biedt de webwinkelsoftware in principe op dezelfde manier aan als Mijnwebwinkel, Lightspeed en CVVshop. Het is een service, ook wel SaaS oplossing genoemd. Waar de hiervoor genoemde partijen in Nederland ontzettend groot zijn, is Shopify wereldwijd een ontzettend grote speler. In Nederland wordt deze service ook steeds populairder, omdat de software steeds beter is ingespeeld op de Nederlandse markt.

De mogelijkheden bij Shopify

Het werkt in principe op veel vlakken hetzelfde als andere partijen. Je kunt gebruik maken van templates, hierbij heb je keuze uit 21 variaties. Wanneer je meer keuze wilt moet je meer betalen. Dan heb je echter wel keuze uit honderden templates en kun je zelfs je website op maat laten maken. Daarnaast maakt Shopify gebruik van apps, in plaats van de meer bekende plug-ins, eigenlijk is dit precies hetzelfde. Via deze weg kun je bijvoorbeeld Mailchimp koppelen aan jouw website. Hierdoor kun je gemakkelijk een mail funnel koppelen aan de inschrijvingen via jouw site. Ook is het mogelijk de Cookie Bar toe te voegen, waarmee je toestemming vraagt voor het gebruik van Cookies. Werk je al met Sendcloud? Of wil je gemakkelijk pakketjes versturen? Koppel dan SendCloud aan je webshop. Hiermee kun je verschillende verzendopties aanbieden aan jouw klanten, waaronder PostNL, DHL en DHL Express. 

Sales channels toevoegen 

Je wilt waarschijnlijk je website koppelen aan jouw Social Media. Dit kan gemakkelijk door een sales channel toe te voegen. Zo heb ik zelf, Facebook, Instagram en Messenger aan mijn vorige webshop gekoppeld. Hierdoor is kun je gebruik maken van Facebook Shopping en maak je het mogelijk voor bezoekers om contact op te nemen via Messenger. Via sales channels kun je ook Shopify Point of Sale toevoegen, waarmee je de software ook kunt gebruiken als kassasysteem in je fysieke winkel.

Kosten Shopify

Shopify is zeker niet de goedkoopste aanbieder in Nederland. Voor $29,- per maand kun je gebruik maken van bijna alle functies van Shopify. Per verkoop draag je bij dit abonnement 2% af. Neem je een duurder account van $79,- wordt dit 1%. Bij een account voor $179,- hoef je helemaal geen fee per verkoop te betalen. Ook al is Shopify niet de goedkoopste, je krijgt er wel erg veel gemak voor terug. Iedereen zonder technische kennis kan met deze aanbieder een goed uitziende webshop bouwen. Daarnaast ben ik ontzettend te spreken. Je kan met de chatten, mailen, bellen en tweeten. Ook is er een uitgebreid helpcenter met super veel informatie over Shopify en een duidelijke uitleg over hoe je te werk kunt gaan. Mijn advies wanneer je een webwinkel wilt starten waarmee je wellicht ook internationaal door wilt groeien: probeer het eens bij Shopify! Je hebt een 14 dagen trial waarin je alle mogelijkheden kunt bekijken en een begin kan maken met jouw site. Hierna ben je waarschijnlijk, net als ik, overtuigd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *