Social Media Tools

De Social Media Tools waar je niet zonder kunt!

Met deze social media tools weet ik zeker dat jij meer gaat halen uit jouw social media kanalen. Social media is een tijdrovende bezigheid, soms ontspanning maar vaak ook frustraties. Waarom krijg ik nu niet meer volgers, waarom liken mensen mijn foto’s niet? Heeft iemand mij nu ontvolgd?! Laat het los, zorg voor consistentie, mooie beelden en prachtige stories met de juiste tools en inzichten.

Planoly

Planoly is een van de eerste social media tool die ik zelf in handen kreeg om Instagram post te plannen. Tegenwoordig is Planoly niet meer weg te denken voor mijn Instagram post. Hier kun je perfect al jouw foto’s in zetten, schuiven en verwijderen zodat jij zeker bent van een mooie instafeed. Het mooie aan deze tool is dat hij ook goed gratis te gebruiken is, let er wel op dat je dan maar 30 post per maand kunt inplannen. Dit betekent dat je maximaal 30 foto’s per maand kunt uploaden. Ook al heb je een foto verwijderd, telt deze nog wel mee. Bedenk dus goed welke foto’s je wilt gaan gebruiken voordat je ze uploadt. Voor 7 euro per maand kun je onbeperkt uploaden, dit is de 7 euro meer dan waard!

Buffer

Wil je al je social media content in een programma hebben dan is Buffer een zeer goed medium. Hier kun je je Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Google en Pinterest post allemaal in vooruit plannen. Let er wel op, je Pinterest post kun je pas inplannen wanneer je per maand $15,- betaald. In het gratis account kun je 10 post inplannen, dit is niet erg veel maar wanneer je net start is dit een prettig begin.

Mojo

Met de app Mojo maak je in no-time de mooiste stories. Je kunt hier gratis gebruik van maken, alleen kom je dan niet onder de zichtbare reclame uit. Deze staat (gelukkig vrij klein) onderaan iedere story. Maar je kunt er wel al mooi oefenen met het maken van bewegend beeld. De betaalde variant geeft je nog veel meer mogelijkheden, fantastisch! Je betaalt €39,99 per jaar om €9,99 per maand. Dus dan weet je het wel lijkt mij. Je hebt hier zo veel meer mogelijkheden dan de gratis versie, zeker het proberen waard.

Unfold

Je kent ze vast die mooie strakke stories met verschillende foto’s op een witte achtergrond. Wil jij dit nu ook? Unfold is een perfecte gratis app om deze stories mee te maken. Het is heel simpel. Je download de gratis app en je kunt direct beginnen met je foto’s inladen en het ontwerpen van jouw story materiaal. Je hebt een aantal vaste gratis templates waarmee je, zeker in het begin, prima uit de voeten kunt. Wil je meer? Dan is dat al mogelijk voor een €1,09.

VSCO

Om jouw social media content naar een hoger niveau te tillen is VSCO onmisbaar. Deze app helpt met het creëren van de mooiste plaatjes. De vele opties om foto’s te bewerken zorgen ervoor dat jouw foto’s een professionele uitstraling krijgen. Je feedoverzicht krijgt een passende uitstraling door het gebruik van de juiste filters die goed bij elkaar aansluiten. Hierdoor ontstaat er eenheid in je posts waardoor je Instagram pagina er fantastisch uit zal zien.

Instazood

Instzood valt niet helemaal onder het rijtje onmisbare social media tools, vind ik zelf. Ik zie het eigenlijk als valsspelen, maar het scheelt je zeker tijd. Laat deze app jou nu een beetje helpen. Het is wel aan te raden deze app niet volledig te gebruiken. Fake reacties, je volgers maar ook Instagram prikt er zo doorheen! Het liken van foto’s kun je wel prima aan deze app over laten. Vergeet nooit, Instagram is Social Media, dus blijf sociaal naar je volgers en de mensen waarvan je wilt dat zij jou gaan volgen. Dit kost nu eenmaal tijd. Waar ik deze app erg handig voor vind is het zien welke hashtags goed voor jou werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *