SEO landingspagina

Een SEO landingspagina maken

Om gevonden te worden binnen Google is het belangrijk je website te optimaliseren aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Dit vormt de leidraad voor de optimalisatie van jouw website. Daarna wordt het zaak om goede pagina’s te maken, die Google kan indexeren om vervolgens te tonen in de zoekresultaten. Hier een aantal tips bij het maken van een SEO pagina. 

1. Begin met het schrijven van de SEO tekst 

Dit is het eerste waar ik mee begin, nadat ik het zoekwoord heb bepaald. Een SEO tekst is een tekst die geoptimaliseerd is voor Google, zonder de bezoeker uit het oog te verliezen. Het allerbelangrijkste is dat het een prettig leesbare tekst is. Toch zijn er een aantal zaken essentieel bij het schrijven van een SEO tekst, om aan Google duidelijk te maken waar de tekst over gaat en bij welk zoekwoord het aansluit. 

2. Gebruik de juiste H-koppen 

Bij de pagina indeling houd je er rekening mee dat het focuszoekwoord waarop jij gevonden wilt worden met deze pagina bovenaan komt te staan. Hier maak je ruimte voor de H1-kop. Vervolgens komen er op de pagina, boven de verschillende alinea’s die je hebt geschreven H2 koppen te staan en voor de koppen van subparagrafen kun je H3 koppen gebruiken. 

3. Maak genoeg ruimte voor de tekst

De meningen zijn verdeeld over hoeveel woorden perfect zijn voor Google. De adviezen lopen van 300 tot 2000. Mijn advies hierin is, probeer tussen de 500 en 750 woorden aan te houden. Het allerbelangrijkste is dat de tekst interessant is en blijft. Daarnaast is het slim om even bij jouw concurrenten te kijken. Hebben de webpagina’s in de top 3 in Google voornamelijk meer dan 1000 woorden, dan ga jij er lastig tussenkomen met slechts 300 woorden. Bij het maken van de pagina indeling is het prettig rekening te houden met de hoeveelheid woorden die je erop wilt verwerken. 

4. Gebruik afbeeldingen

Ook afbeeldingen zijn interessant voor Google. Door ze de juiste naam en alt beschrijving te geven, ziet Google dat ook de afbeeldingen aansluiten bij het onderwerp van de tekst. Geef de bestanden voordat jij ze uploadt naar de website al de juiste bestandsnaam. 

5. Installeer de SEO Yoast plugin 

Voor een SEO pagina (en voor alle andere pagina’s op je website) is het verstandig de meta title en description in te vullen. Dit is wat er uiteindelijk wordt getoond in de organische resultaten van Google. Ook hieraan ziet Google waar de pagina over gaat. Zet hierbij altijd het focuszoekwoord vooraan in de titel en de beschrijving. Wanneer je eenmaal een top 10 positie te pakken hebt, kun je gaan kijken hoe je de tekst aantrekkelijker maakt om op de klikken. Zolang je die positie niet hebt: zet het woord zo ver mogelijk vooraan. 

Nog een laatste tip! Zorg ook dat het belangrijkste zoekwoord, zo veel mogelijk vooraan in de URL verwerkt is. Nog een extra seintje aan Google om te laten zien waar de pagina over gaat.

Wil jij nu zelf aan de slag met het maken van een SEO strategie? Check deze gratis masterclass en zet gelijk de eerste stappen!

Als je deze blog interessant vond deel hem dan zeker via jouw eigen social media kanalen om anderen te inspireren!

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *