Twijfels en kritisch zijn

Week-update 10 mei: Twijfels en kritisch zijn

Soms heb je van die dagen dat je denkt waar ben ik mee bezig? Gelukkig heb ik die niet al te vaak, maar deze week besloop mij zo’n dag. Er waren ook hele fijne momenten, lieve berichtjes van volgers en een fijn gesprek met een klant. Heerlijk om online zo in contact te zijn met anderen. 

Een beetje kritisch?

Dan slaat de twijfel ineens toe. Een drukke dag, hard aan het werk en zo veel op mijn to do lijstje dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Halleluja voor de planner van Pretty Ambitieus, al ben ik daar nog niet aan begonnen. Volgende week! Twijfel is natuurlijk normaal en dat heeft iedereen wel eens. Ik twijfel overigens niet of mijn bedrijf wel bij mij past, of dat ik het wel leuk vind om te doen. Absoluut niet, de twijfel zit hem meer in de vraag of ik het wel kan, wel goed genoeg bent etc. Hoort erbij, I know, maar het is wel mega irritant. Het is wel prettig dat ik het nu herken, dat dit de kritische kant van mezelf is. Die er ook mag zijn, maar wel af en toe op zijn plek gezet moet worden omdat het niet altijd waarheid is. 

Vorig jaar ben ik in gesprek gegaan met een coach, zij liet mij inzien hoe mijn persoonlijke criticus aanwezig is, hoe ik hem herken en dat je het ook naast je neer kunt leggen. Naast dat het sowieso fijn is om af en toe met iemand te praten die verder van je af staat, heeft zij mij hele fijne inzichten gegeven. Door niet alleen met mij, maar ook met mensen uit mijn omgeving te spreken heb ik een goed beeld gekregen van wie ik ben, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik wordt gezien. Het traject is afgerond, maar nog steeds hecht ik zo veel waarde aan de lessen die ik hieruit heb geleerd. Het heeft mij doen inzien dat het goed is soms even afstand te nemen en te kijken wat de feiten zijn. Deze week had ik dat weer even nodig en het heeft geholpen! 

Online contact, toch niet hetzelfde

Nu is het zondag, al mijn to do’s voor deze week afgerond. Gisteren nog gewerkt en vandaag een heerlijke dag vrij. Deze week een kastje op de kop getikt op marktplaats, dus dat wordt een project voor komende week. De week wordt natuurlijk afgesloten met het schrijven van deze blog. Even terugblikken over hoe het is geweest. Het was een fijne week, ik ben voor een super leuke nieuwe klant aan de slag gegaan en heb onwijs veel lieve berichtjes ontvangen op Instagram. Natuurlijk dit is online contact en komt, eerlijk is eerlijk, bij lange na niet in de buurt van direct contact, maar het is fijn dat we zo toch in contact kunnen blijven. Ook al vind ik het thuis werken en alleen zijn heerlijk, begin ik te merken dat ik mijn vriendinnen mis. Even een borreltje drinken, samen lunchen of naar het terras. Maar ook hier is het vooruitzicht positief, dus daar houden we ons maar aan vast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *