Nieuw jaar nieuwe kansen

Nieuw jaar nieuwe kansen, is dat wel zo?

Een nieuw jaar, nieuwe kansen zo voelt het een beetje. Maar heel eerlijk is dat natuurlijk onzin. Het is niet zo dat je nu andere kansen krijg dan vorige maand, omdat het nu een nieuw jaar is. Maar het voelt als een nieuwe start en dat is heerlijk. 

Vakantie? 

Tussen Kerst en nieuwjaar heb ik geprobeerd een 1,5 week vrij te zijn. Eerlijk gezegd werd ik nog geregeld naar mijn computer getrokken en kon ik het lastig loslaten. In het begin dacht ik dat dat iets slechts was, omdat ik ook het gevoel had heel erg toe te zijn aan vakantie. Maar ik besefte dat ik werken aan mijn bedrijf op momenten dat ik ‘vrij’ ben juist heel fijn vind. Dus ik heb mij er soms ook gewoon lekker aan toe gegeven. Ik heb een planning gemaakt voor de komende drie maanden en daar ook al wat dingen van uitgewerkt. Hoe heerlijk is het om dat op een rustig moment te kunnen doen, met een dekentje op de bank als verder niemand iets van je verwacht. 

Een nieuw jaar

Nu 2021, een nieuw jaar vol mogelijkheden zo zie ik het wel. Als ik op afgelopen jaar terug kijk ben ik trots op wat ik allemaal heb bereikt, maar zie ik ook veel verbeterpunten. Punten waar ik dit jaar hard mee aan de slag wil gaan om mijn bedrijf zo in te richten dat het volledig aansluit bij het leven dat ik wil leiden. Uiteraard heb ik een omzetdoel, een vrij hoog omzet doel. Ik weet namelijk dat als ik het niet hoog genoeg inzet ik er sowieso niet meer uit ga halen. Stel dat je zegt ik wil volgend jaar €40.000 euro verdienen, dan haal je waarschijnlijk geen €50.000. Terwijl als je zegt ik wil naar de €80.000, haal je misschien wel €60.000. Dus we zetten hem hoog in en werken naar het doel toe. Haal ik het niet is er geen man overboord, maar weet ik wel dat ik er alles aan gedaan heb om er in ieder geval in de buurt te komen. 

Verder is een heel belangrijk doel het schaalbaar maken van mijn business. Ik hou van de klanten die ik heb en vind het geweldig om voor ze te werken, maar ik wil meer.  Juist door de combinatie van een schaalbaar producten en de lange termijn klanten die ik heb denk ik dat ik mijn business op een passende manier in kan richten. Dus schaalbaarheid, dat wordt een belangrijk ding dit jaar. 

Focus

In 2021 wil ik weer net zo hard knallen als begin 2020, want heel eerlijk de drive die ik toen had heb ik niet het hele jaar vast kunnen houden. Ik denk dat het altijd in golven gaat, de ene week ben je super gefocust en sta je helemaal aan in je business en het andere moment voelt het alsof je wordt geleefd. Dit jaar wil ik nog meer in mijn business staan en full focus te werk gaan om mijn doelen te behalen. Op dit moment zit ik er in ieder geval heel erg lekker in. Dit ga ik proberen het hele jaar vast te houden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!  

Wat zijn jouw doelen voor komend jaar en hoe wil je die gaan behalen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *