longstoryshort & corona 

Week-update 5 april: #longstoryshort & corona 

De week dat ik begon met vloggen en dat we nog steeds met zijn alle thuis zitten vanwege het coronavirus. 

Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar ik moet zeggen dat het thuis zitten mij eigenlijk heel erg goed bevalt. Thuiswerken gaat mij prima af en ik krijg een stuk meer voor elkaar dan wanneer ik op kantoor zit. Daarnaast heb ik een rush van motivatie over mij heen gekregen waar ik maar niet vanaf kom, heerlijk. Dit heeft wel vooral met werk te maken, want verder krijg ik weinig uit handen. Uitgebreid koken, mezelf dagelijks opmaken en fanatiek sporten zit er al even niet meer in. Ik ben bezig met mijn bedrijf opbouwen en daar gaat eigenlijk al mijn tijd en energie inzitten. Maar how cares, ik ga er wel even lekker op zo. 

#longstoryshort

Om mijn bedrijf meer zichtbaarheid te geven, weet ik dat Instagram een goed medium is. Mijn doelgroep is erop aanwezig en je zet jezelf binnen no time in de spotlights. Toch heb ik er een haat-liefde relatie mee, waar ik graag vanaf wil komen. Dat ongelimiteerde swipen in stories, het kost me zoveel tijd. En ik weet het, dat heb je zelf in de hand, maar het is zo verleidelijk. Nu heb ik het besluit genomen Instagram in te zetten om mezelf en mijn bedrijf te laten zien en daarnaast te proberen niet meer doelloos in het rond te swipen. Een personal brand opbouwen dat is het doel. Dus, ik begon vol goede moed vorige week aan de cursus van Celine Charlotte #longstoryshort. Een openbaring! Het plezier wat zij heeft in het maken van haar stories en het opbouwen van haar personal brand is aanstekelijk. Daarnaast heeft zij een waanzinnige mindset waar menig mens jaloers op kan zijn. 

De cursus begon dan ook met de module mindset. Daarnaast werd er iedere dag een module behandeld, van techniek tot storytelling, alles kwam aan bod. Wat mij het meeste is bijgebleven zijn de volgende dingen: 

  • Uit je comfortzone doet een beetje pijn, maar door het dagelijks vol te houden wordt het steeds makkelijker 
  • Maak het jezelf niet te moeilijk, de eerste stap om te vloggen is al groot genoeg.
  • Wanneer je vloggen een beetje onder de knie hebt, ga dan pas letten om storytelling en de drie waardes toevoegen in je verhaal.
  • Weet waarom je wilt gaan vloggen, je WHY. Weet dat dit groter is dan je angst wat andere ervan vinden, of je wel de juiste kleren aan hebt, etc. Je hebt een WHY en die wil je nastreven. 

Ik heb diep respect hoe zij dit heeft aangepakt, zichzelf committed heeft aan een jaar lang iedere dag een story posten. De afspraak die ik nu met mezelf heb gemaakt is een maand lang iedere dag een story maken. Ik weet dat het werkt, na de eerste story over mijn ebook werd hij gelijk verkocht. Dat is wel een hele leuke gewaarwording, die echt nog meer motiveert! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *