Erika de Ridder

Week-update 21 juni: gewoon proberen en blijven doen

Deze week nam ik mijn eerste ‘podcast’ op, en ik vond het geweldig! Zo heerlijk om te fröbelen en dan uiteindelijk het resultaat te horen. Ik noem het fröbelen, omdat ik het echt nog niet anders kan noemen. Er zat nog geen idee achter, ik heb er totaal niet lang over nagedacht en had geen idee wat ik eigenlijk aan het doen was. Toch was het resultaat een podcast, waar ik voor een eerste opname bent tevreden over ben. 

Het maken van een podcast

Of in ieder geval er is een audiobestand ontstaan, met intro en outro en ik die mijn verhaal vertel daartussenin. Ik ben onwijs van de strategie en het volgen van een plan. Dit was dus even een probeersel, waardoor ik er achter kwam dat ik het geweldig vind om te doen. Natuurlijk is belangrijk dingen goed te doordenken en je doel te bepalen wanneer je ergens aan begint, maar soms mag je ook gewoon iets doen. Het past het natuurlijk wel bij mijn grotere doel, dus daar is wel over nagedacht. 😉 

Ik wilde aan mijn website een audiofragment toevoegen, zodat bezoekers niet perse hoeven te lezen. Dit lukte voor geen meter, bestand te groot, slechte kwaliteit en veel frustratie verder, besloot ik dat dit makkelijker kon! Hoe doen andere mensen dit? Dacht ik. Zo kwam het idee van een podcast op mijn pad. Nee, ik had nog nooit een podcast gemaakt, had geen idee hoe dit werkt en hoe je zoiets opneemt. Lang leve Google! In een paar uur was ik klaar en helemaal enthousiast, dit smaakt naar meer. Dus ik kan je beloven dit was niet het laatste wat ik heb opgenomen, hopelijk wel in steeds betere kwaliteit. Ik ben mij ervan bewust dat het nog niet 100% goed is, maar who cares. Iedereen moet dingen leren en ik vind het geweldig om nieuwe dingen te proberen op deze manier. 

Gewoon blijven doorgaan

Dit is ook wel een beetje mijn nieuwe motto, gewoon blijven proberen en vooral blijven doorgaan. Het is pas mislukt als je stopt met proberen. Natuurlijk gaan er dingen niet helemaal goed, natuurlijk wil ik al honderd stappen verder zijn en vraag ik mij soms ook af of ik daar ooit ga komen. Gelukkig, krijg ik ook steeds meer vertrouwen en daardoor steeds meer zin om door te blijven gaan om mijn doel te bereiken! 

Ohja, nog een leuk weetje, volgende week begin ik aan week 3 van The Miracle Morning en ik begin het serieus leuk te vinden. Dit weekend (in het weekend heb ik TMM-vrij gegeven) heb ik zelfs spontaan gemediteerd. Ik heb namelijk een nieuwe app ontdekt Insight Timer, en die is echt fantastisch! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *