Fab.marketing

Geen zetje, maar een flinke duw

De afgelopen maanden waren geweldig, een rollercoaster, maar ik vond het top. Natuurlijk er zaten dingen tegen. Heel erg tegen misschien wel en er waren allerlei onzekerheden over wat voor impact corona zou hebben op ons privé leven. Net een huis gekocht en mijn vriend en ik ondernemen allebei dus heel ontspannen was het niet. Maar ik durf nu te zeggen, dat de afgelopen maanden mij meer dan goeds heeft gebracht. Natuurlijk blijft de toekomst onzeker, maar is die dat niet altijd het geval? 

Soms heb je een zetje, of in mijn geval een flinke duw nodig, om een stap te maken in de richting waar je op wilt. Ik zat op een onwijs comfortabele plek, waardoor bewegen lastig leek. Want wat als het niet lukt of ik de verkeerde keuze zou maken? Vorig jaar gaf ik bij mijn vaste opdrachtgever al aan minder te willen gaan werken om ook andere klanten te helpen. Dit het liefst zonder inkomen verlies en met dezelfde werkzaamheden als die ik op dat moment uitvoerde. Je begrijpt, dit leek een stap, maar was het eindelijk helemaal niet.

Door corona (ik kan het woord eigenlijk niet meer horen of zien) moest ik wel. Mijn opdrachtgever gaf aan dat de uren minder zouden worden en mijn inkomen daalde flink. Dit was het moment om op eigen benen te staan en niet meer afhankelijk te zijn van een partij. Iets wat ik al langer wilde, maar steeds maar niet deed.

Men, wat was dit spannend en onzeker, maar wat heeft het mij mooie leuke nieuwe dingen gebracht. Als ik een ding heb geleerd, is dat wanneer je iets echt wilt je door moet blijven gaan. Pas wanneer jij zelf stopt met doorgaan, ga je je doel niet halen. Misschien duurt het een jaar, misschien een paar maanden, misschien kom je er totaal anders uit dan je had verwacht. Door door te blijven gaan en te werken naar een doel, ga jij je doel hoe dan ook behalen, al lijkt het nu nog zo ver weg

Ik had het geluk dat ik al wat mensen her en der had geholpen en dat mijn website klaarstond. Toch is door corona mijn bedrijf in een stroomversnelling gekomen en ik geniet er volop van.🧡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *