Lievelings boekentips

Mijn favoriete business boeken van het moment

Om mezelf te ontwikkelen en ter ontspanning lees ik graag. De laatste jaren heb ik heel wat boeken over persoonlijke ontwikkeling en marketing verslonden en deze wil ik graag met je delen. Op de pagina Lievelings vind je alle boeken die ik je kan aanraden. 

1. Goaldigger Mindset

Mijn favoriet op dit moment, ik ben hem zelfs voor de tweede keer aan het lezen is Goaldigger Mindset van Eve Tomaszewski. Je raad het vast, dit boek gaan over het stellen van doelen. Het leuke aan dit boek vind ik dat er vanuit verschillende perspectieven tips gegeven worden. Daarbij vind je ook nog bij ieder hoofdstuk verschillende opdrachten om direct mee aan de slag te gaan. Het heeft mij weer even stil laten staan bij hoe belangrijk het is dat je iets doet waar je volledig achter staat. Dat je niemand iets bereikt door achteruit te leunen en dat doelen stellen, plannen en je 100% inzetten voor iets je verder helpt. 

2. Four hours work week 

Dit boek moet je een keer lezen! Echt een aanrader voor iedereen die efficiënter wilt werken. Voor mij was het echt een eye opener, hoe het ook kan. We zijn allemaal zo gefocust, succesvol worden, uren maken, hard werken, altijd beschikbaar zijn. Timothy Ferris laat zien dat het anders kan. Kun jij het je voorstellen dat het mogelijk is een succesvol bedrijf te hebben en maar een keer per week je mail te lezen en te beantwoorden? Dit boek legt je de kracht uit van verwachtingen scheppen, en hoe jij jouw uren efficiënter in kunt delen en daardoor dus minder uur kunt werken. Het is op een leuke duidelijke manier geschreven en waanzinnig inspirerend.

3. Babe you got this 

Een heerlijk Nederlands boek, geschreven door twee inspirerende vrouwen over nog veel meer inspirerende vrouwen. Zowel onderneemsters als vrouwen die werken voor een werkgever komen aan het woord. Er wordt op een heldere manier beschreven hoe zij te werk gaan en hoe zij hun doelen bereiken. Het boek leest gemakkelijk en is heerlijk om mee te nemen op vakantie om volledig gemotiveerd terug te komen en er weer het allerbeste uit te halen. Afgelopen vakantie in Zuid-Afrika heb ik het werkboek van Babe you got this meegenomen. Voor als je gelijk actie wilt ondernemen, zou ik deze er zeker bij bestellen. 

4. Jij bent een badass van Jen Sincero

Na het lezen van een korte samenvatting van dit boek was ik direct enthousiast, behalve dan dat het onder de zogenoemde ‘zelfhulpboeken’ valt, want daar ligt in mijn oren zo’n negatieve klemtoon op. Maar omdat iedereen wel eens wat hulp kan gebruiken ben ik enthousiast aan dit boek begonnen. Het gaat over de wet van de aantrekkingskracht, positiviteit en hoe jij jouw eigen leven in de hand hebt. Niemand gaat jou het perfecte leven geven, dit moet je echt zelf doen. Dit boek in op humoristische, duidelijke wijze geschreven en zet je echt aan het denken. Wil jij meer uit jezelf halen of wil je misschien dat sommige dingen in je leven anders zouden gaan? Lees dit boek en doe er iets mee! Want jij bent degene die het in je hebt, die jouw leven bepaalt. Dat weet je waarschijnlijk al, maar door dit boek ben ik het me nog meer bewust geworden. 

5. Rich dad, poor dad 

Een iets ander boek dan de voorgaande, maar echt een hele interessante wanneer je op een andere manier naar geld wilt leren kijken. De titel sprak bij in het begin niet erg aan. Maar omdat ik regelmatig op dit boek gewezen werd, blijkbaar vond men mijn denkwijze al redelijk in de richting komen van dit boek, ben ik er aan begonnen. En met succes! De kijk op geld en hoe je geld voor jou kunt laten werken in plaats van andersom is echt een eyeopener. Mij werd weer even duidelijk hoe hebberig we eigenlijk vaak zijn, terwijl zeker op financieel gebied je geen keuzes moet maken uit hebzucht, maar met goed verstand. Blijft moeilijk hoor! Daarnaast is het erg prettig geschreven, waardoor je er echt zo doorheen bent! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *