week update FAB.marketing

Week-update 19 april: besefmomenten & comfortzones

Wat een week, de week waarin corona mij persoonlijk raakt en dat ik steeds meer uit mijn comfortzone kom zonder dat dit heel gek voelt. Het begon met de afsluitende Q&A van #longstoryshort en eindigt met het boek van IMU De marketing Tornado en een zomerse cocktail, klinkt niet verkeerd toch?

Vloggen? Dat is niets voor mij 

Afgelopen maandag zat ik, niet heel erg enthousiast, klaar voor de live Q&A van de cursus #longstoryshort. Mijn ervaringen met Q&A’s zijn niet altijd positief. Maar dit was anders! Het was een leuk, interactief gesprek. Celine Charlotte gaf persoonlijk antwoord op vele vragen, maar ook iedereen die aanwezig was deed actief mee. Het was een onwijs fijne manier om met andere ondernemers te sparren en vragen te kunnen stellen. Dit betekende ook het einde van de cursus. Wat het mij heeft opgeleverd? Ik ben niet langer bang om in de camera te kletsen, eerlijk gezegd vind ik het stiekem best wel leuk. 

Wat betreft Instagram, ik had hier altijd een haat-liefde relatie mee. Dat is nu 100% omgedraaid, omdat ik er nu echt de meerwaarde van in zie en het zelf anders benader. Ik spreek super leuke ondernemers, dus zie het nu ook als de manier om nog te kunnen netwerken nu dat fysiek even niet kan. En stories, wat een vak apart. Als je mij begin dit jaar had vertelt dat ik zou gaan vloggen, had ik je niet geloofd. Maar dingen veranderen, dat blijkt. Wat ik een paar weken terug nog mega ongemakkelijk vond, wordt steeds normaler om terug te zien. Daarbij merk ik dat ik onwijs veel leuke en lieve reacties krijg van de mensen die mij volgen. Ik sta op het punt dat ik oprecht durf te zeggen: vind je het niet leuk of interessant? Prima, ontvolg mij dan vooral, dan heb je er geen last meer van. Ik heb er plezier in en er zijn mensen die het wel leuk vinden. En zo kijk ik nu ook naar andere accounts, vind ik het niet interessant of leuk? Prima, er zijn vast mensen die het wel leuk vinden. Good for them, maar ik ontvolg en zo kan iedereen doen waar hij of zij blij van wordt. 

Shit hit the fan

Gelukkig, kan ik zeggen dat ik en de mensen om mij heen helemaal gezond en wel zijn. Toch was deze week het moment dat de corona crisis mij aanvloog. Het komt steeds een beetje dichterbij, eerst was het nog de buurman van de vriend van.. heeft het ook. Nu merk je dat ook directe familieleden in aanraking komen met mensen die het hebben. Daarnaast brengt het, hoe langer het duurt, steeds meer onzekerheden met zich mee. Mijn vriend en ik zijn allebei ondernemer, hebben net een huis gekocht en zijn keihard aan het werk om van onze bedrijven het succes te maken van wat we voor ogen hebben. Deze week vloog het mij ineens aan, ik besefte dat we dit gewoon echt niet in de hand hebben. Ik denk altijd dat het leven maakbaar is, jij bent degene die in de hand heeft hoe je leeft en wat je bereikt. Maar dit, dit had ik niet voorzien. Toch stimuleert het mij ook gigantisch, want ook al kun je dit niet voorzien, je bepaalt wel zelf hoe je ermee om gaat. Als ik een ding weet, is dat ergens volledig voor gaan altijd meer oplevert dan bij de pakken neerzitten. 

Happy moment!

Om nog even af te sluiten met iets positiefs, het was ook een week met geweldige klantgesprekken, tijd om nieuwe kennis op te doen en waarin ik leuke nieuwe mensen heb leren kennen. Ik ben natuurlijk nog niet zo lang bezig met FAB.marketing, maar ik merk dat ik steeds meer mensen spreek en kan helpen met het verbeteren van hun zichtbaarheid en website. Persoonlijk denk ik dat dankbaar zijn voor de kleine en grote stappen die je maakt, het leven net iets mooier maakt.

2 gedachten over “Week-update 19 april: besefmomenten & comfortzones”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *