Lievelings

Lievelingsboeken

Welkom bij mijn lijstje lievelingsboeken. Dit zijn boeken die mij de afgelopen tijd hebben geïnspireerd. Je kunt ze direct zelf bestellen op bol.com. Ik heb een Kobo Plus abonnement, waardoor heel veel van deze boeken gratis te lezen zijn! 

Een verhelderend, fijn boek om te lezen. Het gaf goede inzichten in dat je ook soms wel wat liever voor jezelf mag zijn en dat je mag staan voor wie je bent en wilt zijn. Hoe je nog beter leert luisteren naar je innerlijke mentor. Ga ervoor! 

Soms heb je boeken die komen op het juiste moment. Dat had ik met dit boek. Ik liep vast, omdat ik voor een belangrijke keuze stond. Het resultaat ik deed vervolgens niets en bleef staan waar ik stond. Dit boek geeft je het vertrouwen dat het wel goed komt. Een heel fijn boek voor the next step.

De focus is soms ver te zoeken. Dit boek geeft super handige tips om je dagen met meer focus door te brengen. Ik vond vooral de combinatie van praktische tips met technische onderbouwing heel prettig. Daarbij is het heel leuk geschreven, dus het leest lekker weg. 

Dit is een perfect boek voor wanneer je Master Your Mindset nog niet hebt gelezen (het boek hieronder). Het is een mooie introductie over hoe jij zelf verantwoordelijkheid kan nemen om je leven zo in te richten dat het volledig bij jou aanpast. Om het geluk te vinden en je mindset te veranderen. 

Door het lezen van dit boek ben ik oprecht veranderd. Ik had niet gedacht dit ooit te zeggen na het lezen van een boek, maar het is waar. Het heeft mij positiever gemaakt en veel bewuster van mijn gedachten en de invloed ervan. Wanneer je open staat om echt met jezelf aan de slag te gaan om doelen te behalen die je hebt in het leven, lees dit boek!

Een beetje argwanend begon ik aan dit boek. Hoezo zou een ochtend routine je leven kunnen veranderen. Eenmaal begonnen aan het boek heb ik hem in een week uitgelezen en ben direct aan de slag gegaan met The Miracle Morning. Het is een super inspirerend boek, vol voorbeelden en tips om het vroege opstaan zo prettig mogelijk te maken. En wie niet waagt wie niet wint, dus ik ben braaf de 30 dagen challenge gaan doen.

Dit vond ik een heel erg tof boek. Lekker praktisch, fijn geschreven en heel veel interessante insides. Ik heb het boek nu al twee keer gelezen, omdat het denk ik in iedere fase van je leven/business andere inzichten geeft. De opdrachten in het boek zijn heel fijn om je doelen goed samen te stellen en na te denken over wat je nu echt wilt.

Ik vond dit boek heerlijk geschreven en to the point. Met leuke voorbeelden en motiverende taal heeft dit boek mij nog meer aangezet te gaan doen wat ik leuk vind en daar volledig voor te gaan. Dit boek helpt je echt om in de actiemodus te komen. Maak het leven zoals jij het wilt en laat je niet van de wijs brengen door van alles om je heen. Nu ik dit schrijf is het alweer een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, krijg gelijk zin om hem er weer bij te pakken.

Als je hem nog niet gelezen hebt, dat moet je dit zeker nog eens doen! Het was voor mij echt een eyeopener dat dingen ook anders kunnen. Dat je zelf kunt bepalen hoe je werkt door de juiste verwachtingen te scheppen. Door aan te geven waar je grenzen liggen kun jij werken zoals je wilt. Een werkweek van 4 uur, is voor mij nog lang niet in zicht. Toch heb ik door dit boek een andere kijk op werken gekregen.

Voor iedereen die met content marketing aan de slag wil gaan is dit een must-read. Duidelijke uitleg over het doel van content en hoe je dit inzet voor je bedrijf. Ik heb deze gelezen toen ik mij net wat meer ging verdiepen in content marketing. Het is een gemakkelijk te lezen boek voor iedereen die met het inzetten van content aan de slag wil gaan.

Tijdens mijn vakantie heb ik dit boek in een ruk uitgelezen. Het is een fijn geschreven boek met heldere voorbeelden en veel inspirerende dames aan het woord. Ik vond het heel leuk een kijkje te nemen in de gedachten van succesvolle vrouwen. Daarnaast heeft dit boek mij nog meer gestimuleerd iets te gaan doen om mijn doelen te bereiken.

Het duurde even voordat ik ook het werkboek kocht om mee aan de slag te gaan. Is het niet dubbelop? Heeft het wel net zo veel waarde als het eerste boek? Het antwoord is twee keer volmondig ja! Dit werkboek is top, super fijne opdrachten met voorbeelden en uitleg. Echt een mooie toevoeging op het leesboek. Ook dit boek pak ik er regelmatig bij om helder te krijgen wat ik wil en hoe ik er kan komen.

Een must read wanneer jij je wilt verdiepen in online marketing. Super duidelijk uitleg over hoe jij online marketing inzet voor je business. Ik vond het lekker geschreven en er staan fijne, goed onderbouwde voorbeelden in. Eigenlijk is het niet normaal dat de prijs zo laag is. Hierdoor had ik niet verwacht zo veel waarde erin terug te vinden. 

Dit boek is heerlijk geschreven met veel herkenbare voorbeelden. Ik kan niet zeggen dat ik door het lezen van dit boek erg ben veranderd. Voor mij is het nog steeds erg belangrijk aardig gevonden te worden. Maar het heeft mij wel doen inzien dat niemand anders het voor je gaat fixen als je het zelf niet doet. Vraag om wat je wilt om te krijgen wat je wilt. Een heerlijk boek voor op vakantie omdat het zo lekker wegleest om iets meer haar op je tanden te krijgen.

Voor iedereen die nog in Cold Selling gelooft! Een super goed boek over de meerwaarde van Social Selling. Zet je personal branding in om meer sales te behalen. Of je nu ondernemer bent of voor een bedrijf werkt? Wanneer jij te maken hebt met sales kun je niet meer om social selling heen. Zeker niet na het lezen van dit boek!

Ben jij bezig met content marketing of wil je hier een begin mee maken? Dit boek geeft een zeer brede blik op content marketing. Er wordt vanuit verschillende peilers gekeken, waardoor je in no time vol inspiratie zit! Een super informatief boek, helemaal gericht op content marketing. 

Eerlijk gezegd vond ik dit een moeilijk boek om in te komen. Maar wanneer je er eenmaal in zit, is het een mega waardevol boek met mooie inzichten, over hoe je met mensen om kunt gaan. Maar ook over hoe je contact legt met andere mensen en dingen gemakkelijker voor elkaar kunt krijgen. Het leuke aan dit boek is dat het direct toepasbaar is in de praktijk en je hier direct resultaat van ziet. 

Naast boeken over persoonlijke ontwikkeling en marketing lees ik ook af en toe een thriller. Heerlijk om even nergens over na te denken en helemaal te verdrinken in het verhaal. Het was even inkomen, maar toen ik eenmaal erin zat heb ik de hele serie van Camilla Läckberg gelezen. Hierna komen nog de boeken, Zilveren vleugels en Vrouw zonder genade. Allemaal fantastisch!

Super spannend, ontspannen lezen en het is een serie. Dus je kunt na het lezen van dit boek gewoon door met de volgende. Een heerlijk boek voor op vakantie als je het mij vraagt. Even niet nadenken en jezelf helemaal verdiepen in het verhaal.