Waarom een goede blog onmisbaar is

Waarom een goede blog onmisbaar is

Een blog, misschien denk je al snel aan veel werk of dat het niets voor jou is. Toch is het de moeite waard hier eens goed over na te denken. Een blog heeft namelijk zo veel meerwaarde voor je website en je business. 

Long tail zoekwoorden

Er zijn verschillende redenen waarom een blog handig is voor je vindbaarheid in Google. Allereerst kun je met een blog mooi inspelen op long tail zoekwoorden. Doordat spraakopdrachten in Google steeds gebruikelijker worden, worden de zoekopdrachten ook steeds langer. Het gaat niet meer alleen om een enkel zoekwoord, waarop het vaak lastig is vindbaar te worden. Dit is ook direct de verschuiving naar relevante content. Google kijkt steeds meer als een gebruiker, waardoor het goede content steeds beter herkent. 

Meer activiteit op je website

Een blog zorgt daarnaast voor levendigheid op je website Ook iets wat Google leuk vindt om te zien. Door je blog wekelijks bij te houden en nieuwe content te uploaden krijgt je website leven. Daarnaast biedt het de mogelijkheid tot interactie, wat google weer aangeeft dat je blog ook daadwerkelijk wordt gelezen. Daarbij komt dat, wanneer jij een goede blog schrijft en mensen deze van begin tot eind lezen, mensen langer op je webpagina zitten. Ook dit heeft weer een positief effect op Google. Regelmatig een blog schrijven heeft ook weer een positief effect op de Domain Authority van je website. . 

Expert status uitstralen

Een blog biedt ook een mooie mogelijkheid om jouw expertise te laten zien. Door via je blog informatie te verstrekken over relevante onderwerpen, laat je zien dat je kennis van zaken hebt. Je helpt mensen vrijblijvend, waardoor men sneller bij jou aanklopt wanneer er hulp nodig is. Daarnaast is hele delen van waardevolle content in je blog ook handig voor je social media kanalen. Deel je post op Facebook, LinkedIn of Instagram en je bereikt gemakkelijk een hele groep mensen. Door kennis te delen in plaats van enkel te zeggen ‘koop bij mij’ kun je mensen echt aan je binden.

Affiliate marketing 

Wil je geld verdienen met je blog? Dan kun je affiliate marketing overwegen. Dit kun je doen door linkjes van andere websites in jouw blog te verwerken. Neem bijvoorbeeld bol.com. Wanneer jij een blog schrijft over de top 5 beste camera’s, kun je de 5 camera’s die je uitlicht linken naar de bestelpagina van bol.com. Wanneer iemand door op jouw link te klikken de camera bestelt, krijg jij hier een percentage van.  

Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast ontwikkel je door veel te schrijven je eigen schrijfkunsten. Ben je niet helemaal zeker over je teksten? Laat dan iemand anders feedback geven, hier kun je ontzettend veel van leren. Daarnaast zie je door wekelijks te bloggen steeds meer onderwerpen waarover je kunt bloggen. Dit klinkt misschien gek. In het begin kan het lastig zijn om onderwerpen te bedenken, maar echt in de loop van tijd krijg je steeds meer ideeën. Je wordt je steeds bewuster van de dingen om je heen die relevant zijn om over te schrijven. 

Wil jij een start maken met een blog, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Plan dan een vrijblijvend gesprek in, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *