Content marketing

Voordelen van content marketing

Content maken, ik hou er van en weet zeker dat het voor zoveel solopreneurs een meerwaarde kan zijn om hier tijd en energie in te steken. Er is tegenwoordig massa’s vergelijkingsmateriaal, waardoor het steeds lastiger is jezelf of jouw business te onderscheiden. Content marketing kan je hierbij helpen! In wat voor branche jij ook zit, je kunt het ten alle tijden in zetten. Het is een lange termijn strategie, maar zeker de moeite waard om serieus te overwegen. Het brengt je namelijk het volgende:

1. Expertise status 

Door waardevolle content te maken en te delen, waar je bezoeker echt iets uithaalt, laat jij zien dat je kennis in huis hebt. Help je bezoeker met het oplossen van de problemen die ze hebben in jouw vakgebied. Dit wekt het vertrouwen dat jij ze ook met andere gerelateerde vraagstukken kunt helpen. 

2. Altijd iets zinvols te melden 

De content die je maakt is natuurlijk niet alleen prettig voor op je website. Je kunt deze content ook mooi gebruiken op je andere kanalen. Door een contentkalender te maken met relevante onderwerpen om uit te lichten, kun je deze onderwerpen ook gebruiken voor bijvoorbeeld je Instagram stories, Facebook en Linkedin posts. Je hoeft nooit meer te tobben over wat je nu weer moet delen, want jij hebt altijd content goed klaar staan. 

3. Goed voor SEO 

Yes, de content die je op je website deelt is goed voor je SEO. Google ziet dat je een actieve website hebt. Krijg je daarnaast ook nog eens leuke reacties op je blog? Dan heb je te maken met interactie, dit vindt Google helemaal fantastisch. Maar er is meer! Je kunt de content die je schrijft natuurlijk helemaal Google proof maken voor zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, zodat mensen je vinden bij het doen van een bepaalde zoekopdracht.

4. Mensen aan je binden 

Door consistent waarde te delen weten bezoekers dat ze bij jou terecht kunnen voor antwoorden en advies over het onderwerp waar zij interesse in hebben. Juist door op vaste momenten relevante content te delen op je website en andere kanalen blijven mensen langer bij je plakken. Ze weten wat ze van je kunnen verwachten, wat de meeste mensen prettig vinden. 

5. Super leerzaam voor jezelf 

Door jezelf uit te dagen op regelmatige basis content te maken, blijf je creatief en op zoek naar nieuwe dingen om te leren en te delen. Het houdt je nieuwsgierig naar meer. Zelf merk ik ook dat ik door veel content te maken, ook steeds meer ideeën op doet. Het klinkt misschien gek, maar je gaat dingen die je ziet meer waarderen. Je wordt je bewust wat er allemaal te delen valt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *