Over mij pagina

De ‘over mij’ pagina voor solopreneurs

De ‘over mij’ pagina voor jou als zelfstandig ondernemer is van grote waarde op je website. Mensen werken tenslotte met jou persoonlijk als ze iets van je afnemen. Jij bent vaak de klantenservice, de website beheerder, de content creator en de uitvoerende kracht. Oftewel, jij bent jouw bedrijf en dat mag gezien worden.

Waarom een over mij pagina zo belangrijk is

Een over mij pagina zorgt ervoor dat mensen een helder beeld krijgen met wie ze zaken doen. Uiteindelijk kopen mensen het liefst van mensen die ze leuk vinden, vertrouwen en het gunnen. Dus zorg ervoor dat je dit bereikt met de content die je deelt. Dit gaat natuurlijk verder dan enkel de ‘over mij’ pagina, maar dat is wel datgene waar we ons op gaan focussen nu.

Wat moet er op de over mij pagina staan? 

Een aandachtstrekker

Om er überhaupt voor te zorgen dat mensen de pagina lezen is het belangrijk direct de aandacht te trekken. De eerste zin, het eerste woord dat de aandacht pakt moet daarom goed zijn. Kies voor een zin waardoor mensen direct interesse hebben en door willen lezen in de header (het bovenste gedeelde van de pagina).

Een voorbeeld kan bijvoorbeeld zijn: 

  • Je hebt een fantastisch idee, maar verder dan dat kom je niet. Het is tijd voor actie! 
  • Iedere maand weer die strijd tegen die kilo’s.. 

Stel mensen gerust en vertel dat jij kunt helpen

Je hebt nu de aandacht, laat nu zien dat jij degene bent die kan helpen. Dat het geen onbekend probleem is en dat jij de oplossing weet. 

Bijvoorbeeld: 

  • Geen paniek, ik weet hoe jij je voelt en hoe je verder komt dan enkel dat geweldige idee. 
  • Laat de strijd los en laat mij je helpen! 

Door gelijk aan te geven dat het ook anders kan en dat jij hierbij kan helpen weet de lezer meteen dat hij/zij op het juiste adres is. 

Introductie 

Naast dat je natuurlijk kunt zeggen ‘ik ben je helpende hand’ is het ook prettig om hier iets meer content omheen te maken. Je kunt dit ook zien als je one sentence. Een zin waarin je aangeeft wie je bent en wat je doet. 

Bijvoorbeeld: 

  • Ik ben Erika de Ridder, SEO en content specialist en het is mijn missie ondernemers te helpen online de juiste klanten aan te spreken om zo van hun business een succes te maken. 
  • Mijn naam is Charlotte, als voedingsdeskundige en sportcoach help ik jou om je weer gezond en energiek te voelen. Zelf viel ik ook 35 kilo af en die is er nog steeds af. Dit gun ik jou ook!

Bewijsvoering (achtergrondinformatie, opleidingen, reviews)

Jij kunt natuurlijk wel zeggen dat je fantastisch bent, maar het is ook fijn als je dit kunt onderbouwen. Deel je achtergrondinformatie, zodat mensen je nog beter leren kennen en jouw achtergrond kennen. Vertel waarom je doet wat je doet en geef een inkijkje in jouw why. Hiermee creëer je nog meer draagvlak voor wat je doet. Daarnaast zijn natuurlijk opleidingen, prijzen, erkenningen etc. mooi om te delen om je expertise te laten zien. Ook is de ‘over mij’ pagina een mooie plek om wat testimonials te delen. 

Fun facts / video / iets persoonlijks 

Het hoeft niet alleen maar zakelijk te zijn wat je deelt. Laat ook een beetje persoonlijkheid zien. Maak een grapje, deel iets persoonlijks. Dit kan bijvoorbeeld een struggle zijn waar je mee hebt geworsteld en hebt opgelost, een leuke anekdote over jezelf of de bekende funfacts. Wat is leuk om over jou te weten wat mensen die jou nog niet zo goed kennen over jou moeten weten? Dit hoeft niet altijd geschreven te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook foto’s toevoegen of een video.

Call to action 

What is the next step? Wat wil je dat iemand doet na het lezen van de ‘over mij’ pagina? Denk hier goed over na en vermeldt het. Dus klik hier om te zien wat ik voor jou kan betekenen, met een link naar de pagina met jouw aanbod. Of lees hier mijn persoonlijke blogs. Zorg er in ieder geval voor dat iemand altijd de mogelijkheid heeft een volgende actie te ondernemen en ze niet doodlopen na het lezen van de pagina.

Zo wat is voor jou the next step? Dat is natuurlijk het schrijven van je ‘over mij’ pagina! Dus ga er rustig voor zitten, zet je telefoon uit en start. Good luck!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *