7 Tips tegen een writers block 

7 Tips tegen een writers block 

Je kent het vast, je gaat beginnen met schrijven, ziet dat witte papier en er komt vervolgens niets meer uit je handen.. Wat nu? Allereerst, geen paniek. Op sommige momenten heb je nu eenmaal meer inspiratie dan op andere momenten. Maak gebruik van die goede momenten en schrijf meerdere stukken content in één keer. Moet je nu toch iets op papier krijgen? Maak dan gebruik van deze tips! 

1. Maak een overzicht met daarin de taal van je doelgroep 

Dit noem je ook wel een copy bank. Ga eens echt goed na hoe jouw doelgroep over de onderwerpen waarover jij schrijft praat. Schrijf die woorden en zinnen op, zodat je hier altijd naar kunt terugpakken als je het zelf even niet meer weet. 

2. Spreek in waar je het over wilt gaan hebben

Praten is soms makkelijker dan schrijven. Dwing jezelf daarom niet om direct te gaan typen, maar spreek eerst in waar je over wilt schrijven. Daarna luister je dit terug en schrijf je de dingen op die je zegt. Vervolgens ga je hier een goed lopende tekst van maken.

3. Schrijf eerst de hoofdlijnen op

Vaak maken we van het schrijven van content een groot ding. Het moet perfect, het moet waardevol zijn en er mag geen fout in zitten. Laat dit los. Het hoeft niet gelijk perfect. Schrijf eerst eens alles wat er in je hoofd zit op, of begin met de belangrijkste onderwerpen op te schrijven. Schrijf daar vervolgens stukjes tekst bij. Later kun je hier dan een mooi goedlopend verhaal van maken.

4. Zorg voor een duidelijke planning

Door een planning kun je wanneer je in een creatieve bui bent lekker doorwerken. Schrijf alle onderwerpen met daarbij belangrijke input op voor het moment dat je de rust hebt om er een goede tekst van te maken. Zo kun je optimaal gebruik maken van die vlotte pen en meerdere onderwerpen in een keer afronden. 

5. Lees over het onderwerp waarover je content wilt gaan schrijven

Door andere artikelen te lezen waarover jij wilt gaan schrijven krijg je vanzelf informatie over hoe jij het wilt verwoorden. Lees ook eens Engelstalige artikelen om te zien hoe het daar wordt verwoord. Let op: dit is enkel voor inspiratie, niet om volledig over te nemen natuurlijk. 

6. Zet je telefoon uit, een rustgevend muziekje op en begin

Afleiding is killing! Zit je er net een beetje in, gaat je telefoon. Zet je telefoon daarom uit, zet een rustig muziekje op, neem een comfortabele houding aan en begin. Het is fijn als je lekker geïnstalleerd bent en je door kunt werken als je er eenmaal goed in zit. 

7. Begin met het opschrijven van waar je tegenaan loopt

Wil het nu echt niet vlotten? Begin dan met het opschrijven van waar je allemaal tegenaan loopt. Zodra je eenmaal aan het schrijven bent is het gemakkelijker om door te schrijven over relevante dingen waarover je wilde schrijven. De toetsen tikken tenslotte al. 

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tips hebt gehad en welke je allemaal hebt toegepast! Laat het vooral even achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *